Kuzey Kıbrıs'ta Yatırım Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kuzey Kıbrıs’ta ev alırken dikkat edilmesi gerekenler, Kıbrıs hakkında bilmeniz gerekenler ve Kuzey Kıbrıs’ta Gayrimenkul Yatırımı yaparken bilmeniz gerekenleri sizler için bu makalemizde kaleme aldık.

Peki Forbes Yatırım Dergisinin (5 Best Beachfront Buysfor 2021)
“En İyi 5 Sahil Yatırımı 2021” yatırım tavsiyesi yazısında, ilk sırada yer alan (North Cyprus) İskele Bölgesi Kuzey Kıbrıs’ta ev alırken dikkat edilmesi gerekenler neler?

Kuzey Kıbrıs’ta Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

1. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (K.K.T.C.) yurt dışından yatırım yapacak kişiler 1(bir) adet gayrimenkul alımı yapabilir. (Türk Vatandaşları için bu gayrimenkul satın alım hakkı 4 olarak arttırılmaktadır.) Öte yandan tüzel ve özel kişi olarak yapılan ayrımda, tüzel kişi yani şirketle Kıbrıs’ta da konut alımı  adeti hakkında herhangi bir sınırlama mevcut değildir.

2. Yeni Konut Projelerinin, neredeyse tamamında, eşdeğer tapu ile daire satışı gerçekleştirilmektedir.
(Kıbrıs’ta toplamda 3 çeşit tapu bulunur. Bunlar: Türk Tapu(Koçan), Eşdeğer Tapu, Tahsis Tapu(Devlet Özelinde Kiralanan Bölgelerde kullanılan tapu). *Eşdeğer tapu uluslararası geçerliliği olan ve hem Güney Kıbrıs Hem de Kuzey Kıbrıs Türk Hükümetleri tarafınca kabul edilen tapudur.* 

3. Kıbrıs’ta satın alınan dairelerin vergiler Türkiye’deki vergi oranlarının 3’te 1’i oranında daha düşüktür; fakat trafo bedeli gibi ekstra olarak; elektrik, su, doğalgaz gibi ihtiyaçların açılış ödemeleriyle benzer oranda bir ödeme türüdür.

4. Kuzey Kıbrıs’ta gayrimenkul ve araç piyasasında Sterlin £ (Pound) kullanılmaktadır. Öte yandan yatırım bölgelerinin tamamında dövizle ticaret yapılmaktadır. (Türk vatandaşları, Türkiye İş Bankası veya diğer bankalardan; Türk Lirası ₺ ile kredi çekerek; Sterlin £ (Pound) ile yaptıkları yatırımın, ödemesini Türk Lirası ₺ ile gerçekleştirebilmektedir.)

5. Kuzey Kıbrıs’ta gayrimenkul satın almanız halinde, yatırımınızın geri dönüş süresi: (Kendini amorti etme süresi-Amortisman)

-Yalnızca Üretici firmanın sunduğu Kira Garantisi ile 10 Yıl,

-Cashback(Geri Ödemeli Faiz) yani yatırımınız üzerinden yıllık %6 geri ödeme ve Kira Garantisi ile 8 Yıl,

-Gayrimenkullerin yıllık değer artışı, gayrimenkullerin yıllık kira artışı ve sezonluk piyasa değer artışı ile Kuzey Kıbrıs’ta bir daire sahibi olarak 6 ile 10 yıl içerisinde yatırımınızı amorti edersiniz.
(Dünya Genelinde Amortisman, gayrimenkul geri dönüş süresi, 8 ile 50 Yıl arası değişiklik göstermektedir. Türkiye’de gayrimenkul geri dönüş yani amortisman süresi ortalama 18-42 yıl arasındadır.)

Alanında uzman yatırım danışmanımız, ücretsiz olaraKuzey Kıbrıs’taki projeler konusunda sizi bilgilendirecek ve eğer yatırımınızı görerek yerinde keşif yapmak isterseniz; Görüntülü arama ya da Kuzey Kıbrıs’ta projelerimiz hakkında bilgi alabilirsiniz.

Önereceğimiz konut projelerinden herhangi birini satın alarak Kuzey Kıbrıs’ta gayrimenkul yatırım yaparak;
hem dairenizin tüm satın alma sürecini hem de satın aldıktan sonra kiralama ve satış pazarlama sürecini düzenli olarak takip altında tutabilirsiniz. Üstelik buhizmetimiz için herhangi bir ücret ödemezsiniz.

Okumuş olduğunuz “Kuzey Kıbrıs’ta ev alırken dikkat edilmesi gerekenler” adlı makale, 5 yıl boyunca Kuzey Kıbrıs’ta gayrimenkul yatırım değerlendirme verilerine dayanarak tespit edilmiş olup; Uluslararası ve resmi kaynaklardan edinilen bilgilerle yazıya dökülmüştür. Kuzey Kıbrıs ile ilgili gayrimenkul satın alımındaki yasal süreçlerin takibi 7/24 güncel olarak, resmi merciiler üzerinden takip edilmektedir.

Kuzey Kıbrıs’ta gayrimenkul yatırımı yaparken, tüm süreci yetkililerimizce takip edilecek olup; projelerde resmi süreçler vekalete lüzum olmaksızın, doğrudan yönetilecektir. 

Neden Kuzey Kıbrıs’ta gayrimenkul yatırımı yapılmalı?

Kıbrıs’ın En Büyük Konut Proje Bölgesi olan İskele Bölgesi’ndeki projelerde hangi kampanyalar size daha uygun öğrenmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Kuzey Kıbrıs İskele bölgesi gayrimenkul yatırımında en çok kazandıran yatırım bölgesi olması nedeniyle; uluslararası çok sayıda ülkenin dikkatini çekerken, Türkiye’nin de bu yatırımdaki kazanca ortak olması adına; gayrimenkul alım sayısını arttırdığını unutmayınız.
Eğer en yakın dönemde, döviz bazında gayrimenkul yatırımı yapmayı düşünüyorsanız; K.K.T.C.’de size en çok kazandıran ve bütçenize en uygun konut projeleri hakkında bilgi almayı unutmayın.

ANA SAYFA

Categories:

Tags:

Comments are closed

Projelerimiz hakkında bilgi almak ister misiniz?